Recept na čokoládovou pěnu

DezertyDezerty, zákusky a poháry
cokoladova-pena

Čokoládová pěna je možná ten nejlepší čokoládový dezert. Bohatá a krémová, přesto lehká a nadýchaná, a navíc z jednoho hrnce. Jedná se o klasickou čokoládovou pěnu připravenou francouzským způsobem, jak se podává v restauracích.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 125 g hořké čokolády (70% kakaa)
  • 10 g másla
  • 125 ml tučné smetany
  • 35 g krupicového cukru

Postup

  1. Oddělte vejce a žloutky. Bílky vložte do velké mísy a žloutky do malé misky. Žloutky ušlehejte.
  2. Čokoládu a máslo dejte do mísy a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
  3. Vyšlehejte smetanu do tuhé konzistence.
  4. Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu.
  5. Vložte žloutky do našlehané smetany a opatrně promíchejte.
  6. Čokoládu nalijte do žloutkové směsi.
  7. Do čokoládové směsi postupně vmíchejte sníh s cukrem.
  8. Směs rozdělte do 4 malých sklenic a dejte do chladničky alespoň na 5 hodin, nejlépe přes noc.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang