Čokoládová pěna je možná ten nejlepší čokoládový dezert. Bohatá a krémová, přesto lehká a nadýchaná, a navíc z jednoho hrnce. Jedná se o klasickou čokoládovou pěnu připravenou francouzským způsobem, jak se podává v restauracích.
Ingredience
- 3 vejce
- 125 g hořké čokolády (70% kakaa)
- 10 g másla
- 125 ml tučné smetany
- 35 g krupicového cukru
Postup
- Oddělte vejce a žloutky. Bílky vložte do velké mísy a žloutky do malé misky. Žloutky ušlehejte.
- Čokoládu a máslo dejte do mísy a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
- Vyšlehejte smetanu do tuhé konzistence.
- Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu.
- Vložte žloutky do našlehané smetany a opatrně promíchejte.
- Čokoládu nalijte do žloutkové směsi.
- Do čokoládové směsi postupně vmíchejte sníh s cukrem.
- Směs rozdělte do 4 malých sklenic a dejte do chladničky alespoň na 5 hodin, nejlépe přes noc.