Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly, která často bývají těžká na zažívání.
Ingredience
- 800 g čočky
- 1 balení tofu natural
- 4 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sezamového oleje
- špetku sušeného chilli
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 svazek jarních cibulek
- šťáva z 1 limetky
- hrst petrželové natě
- sůl a pepř
Postup
- Ze sojové omáčky, cukru, česneku, sezamového oleje, chilli a olivového oleje uděláme marinádu, ve které marinujeme tofu nakrájené na kostky minimálně jednu hodinu.
- Čočku uvaříme doměkka.
- Namarinované kostky tofu zprudka opečeme na pánvi, dokud nejsou křupavé, přibližně 7-10 minut.
- Jarní cibulky nasekáme nadrobno.
- Kostky tofu smícháme s čočkou a jarní cibulkou, dochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem a sekanou petrželkou.
- Podáváme teplé.
Čočkový salát vydrží v ledničce až 4 dny, ovšem nejlepší je čerstvý, hned po smíchání.