Čočkový salát s tofu

Saláty

Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly, která často bývají těžká na zažívání.

Ingredience

  • 800 g čočky
  • 1 balení tofu natural
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetku sušeného chilli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarních cibulek
  • šťáva z 1 limetky
  • hrst petrželové natě
  • sůl a pepř

Postup

  • Ze sojové omáčky, cukru, česneku, sezamového oleje, chilli a olivového oleje uděláme marinádu, ve které marinujeme tofu nakrájené na kostky minimálně jednu hodinu.
  • Čočku uvaříme doměkka.
  • Namarinované kostky tofu zprudka opečeme na pánvi, dokud nejsou křupavé, přibližně 7-10 minut.
  • Jarní cibulky nasekáme nadrobno.
  • Kostky tofu smícháme s čočkou a jarní cibulkou, dochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem a sekanou petrželkou.
  • Podáváme teplé.

Čočkový salát vydrží v ledničce až 4 dny, ovšem nejlepší je čerstvý, hned po smíchání.

Kategorie:

Saláty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang