Ingredience:

  • 40 dkg čočky
  • půlka malé cibule
  • máslo
  • hladká mouka
  • 1,5 dcl zakysané smetany
  • ocet
  • pepř
  • sůl
  • vývar

Postup:

Čočku necháme přes noc namočenou ve vodě a druhý den jí uvaříme doměkka.

V hrnci osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibulku a čočku k ní přidáme. Vše zalijeme vývarem tak, aby byla všechna čočka pod vodou a krátce povaříme.

Čočku zahustíme jíškou připravenou z mouky a vody, dochutíme solí, pepřem a octem a čočku nakyselo můžeme podávat.

A co uvařit příště? Z čočky je spousta chutných receptů, třeba tento recept na černou čočku na kyselo nebo salát z červené čočky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang