Výborná bezmasá varianta burgerové placky, neboli karbanátku. Lze upravit i na veganskou variantu – výměnou sýru za veganskou alternativu.
Suroviny:
- 90 g pšeničného bulguru
- 400 g uvařené cizrny (může být ze sklenice nebo z konzervy)
- 100 g strouhaného sýra (lepší je výraznější např. ementál)
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 1 lžička římského kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce petrželky
- sůl
- slunečnicový olej
Příprava:
- Není složitá příprava bulguru, jen jej zalijte vařící vodou a nechte podle návodu odpočívat cca 20 minut.
- Mezitím na oleji osmažte cibuli, česnek a kmín.
- Poté přidejte bulgur a koření. Nakonec smíchejte se zbylými surovinami a rozmixujte (jde dobře tyčovým mixérem). Směs je lepivá – proto je dobré ji nechat alespoň hodinu (nebo přes noc) odpočívat v lednici.
- Poté vytvarujte placky a v troubě opékejte z obou stran, až získají kůrku (na pečícím papíře, potřete je olejem). Burgery se mohou se drobit, nicméně jsou výborné.
- Nakonec dejte do housky, přidejte list salátu, okurky, můžete přidat i kečup.