Zkuste si připravit cizrnovou tikka masalu s tofu. Jednoduchý recept a rychlá příprava překvapí vynikající chutí indické kuchyně.
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- čerstvý zázvor o velikosti poloviny palce
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžíce sušené červené papriky
- 1 lžička koření garam masala
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 čerstvá chilli paprička
- menší hrst koriandru
- 1/2 lžíce strouhaného kokosu
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky koriandrových semínek
- 1 tofu natural
- 250 g vařené cizrny v konzervě
- 400 ml kokosového mléka
Postup
- Na oleji osmahneme česnek a zázvor, dokud zlehka nezhnědnou a nezačnou výrazně vonět.
- Česnek, zázvor a všechno ostatní koření a bylinky přidáme do hmoždíře (nebo mixéru) a vytvoříme hladkou pastu.
- Na nové pánvi na oleji osmahneme cizrnu a tofu pokrájené na kostičky, přidáme lžíci a půl tikka masala pasty.
- Společně osmahneme 2-3 minuty, dokud se cizrna nespojí s pastou.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme dusit 10 minut.
- Podáváme s indickými plackami nebo jasmínovou rýží ozdobenou čerstvým koriandrem.
Velmi oblíbená je i chana masala – recept je stejně jednoduchý, jako tento.