Cizrnová tikka masala s tofu

Veganské

Zkuste si připravit cizrnovou tikka masalu s tofu. Jednoduchý recept a rychlá příprava překvapí vynikající chutí indické kuchyně.

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý zázvor o velikosti poloviny palce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžíce sušené červené papriky
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • menší hrst koriandru
  • 1/2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1 tofu natural
  • 250 g vařené cizrny v konzervě
  • 400 ml kokosového mléka

Postup

  • Na oleji osmahneme česnek a zázvor, dokud zlehka nezhnědnou a nezačnou výrazně vonět.
  • Česnek, zázvor a všechno ostatní koření a bylinky přidáme do hmoždíře (nebo mixéru) a vytvoříme hladkou pastu.
  • Na nové pánvi na oleji osmahneme cizrnu a tofu pokrájené na kostičky, přidáme lžíci a půl tikka masala pasty.
  • Společně osmahneme 2-3 minuty, dokud se cizrna nespojí s pastou.
  • Zalijeme kokosovým mlékem a necháme dusit 10 minut.
  • Podáváme s indickými plackami nebo jasmínovou rýží ozdobenou čerstvým koriandrem.

Velmi oblíbená je i chana masala – recept je stejně jednoduchý, jako tento.

 

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang