Cizrnové pusinky

Cukroví

Pusinky jsou tradičně připravovány z vaječných bílků. Nabízíme rostlinnou alternativu. I když může znít netradičně, zkuste vyměnit vajíčka za nálev cizrny.

Ingredience

  • nálev z 1 plechovky cizrny (vybírejte tu s co nejnižším obsahem soli)
  • 150g krystalového cukru

Postup

  • Nálev z cizrny přelijeme do vyšší nádoby a začněme šlehat dokud nevznikne sníh, do kterého budeme postupně po lžících zašlehávat cukr.
  • Hotový sníh dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme jednotlivé pusinky.
  • Sušíme je v troubě vyhřáté na 100 stupňů asi hodinu a půl až dvě (přesný čas závisí na velikosti pusinek, tak si je raději průběžně kontrolujeme).

Kategorie:

Cukroví

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang