Tenhle pokrm patří mezi oblíbené i u dětí. Navíc je velmi rychlý na přípravu, obzvlášť při použití cizrny z konzervy.

Suroviny:

  • 2 plechovky cizrny, případně hrnek vařené cizrny
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • 1/2 kelímku zakysané smetany bez škrobu
  • sůl
  • bazalka
  • tymián
  • olej

Příprava:

  • Pokud chystáte ze suché cizrny, namočte si ji nejméně na osm hodin, vodu potom slijte a vařte v nové vodě
  • V tlakovém hrnci se vaří cca 35 minut spolu s kouskem mořské řasy
  • Na oleji osmažte cibulku nakrájenou na jemno
  • Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata i cizrnu a koření, osolte
  • Podlejte vodou a vařte cca 15 minut
  • Rozmixujte tyčovým mixérem (není to sice nutné, ale alespoň částečné rozmixování zajistí hustější konzistenci omáčky)
  • Dochuťte kysanou smetanou

TIP: Podávejte s rýží nebo bulgurem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang