Tenhle pokrm patří mezi oblíbené i u dětí. Navíc je velmi rychlý na přípravu, obzvlášť při použití cizrny z konzervy.
Suroviny:
- 2 plechovky cizrny, případně hrnek vařené cizrny
- 1 cibule
- 4 rajčata
- 1/2 kelímku zakysané smetany bez škrobu
- sůl
- bazalka
- tymián
- olej
Příprava:
- Pokud chystáte ze suché cizrny, namočte si ji nejméně na osm hodin, vodu potom slijte a vařte v nové vodě
- V tlakovém hrnci se vaří cca 35 minut spolu s kouskem mořské řasy
- Na oleji osmažte cibulku nakrájenou na jemno
- Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata i cizrnu a koření, osolte
- Podlejte vodou a vařte cca 15 minut
- Rozmixujte tyčovým mixérem (není to sice nutné, ale alespoň částečné rozmixování zajistí hustější konzistenci omáčky)
- Dochuťte kysanou smetanou
TIP: Podávejte s rýží nebo bulgurem.