Připravte si tento lahodný citronový dezert ve skleničce.
Ingredience
- 3 citrony
- 300 g cukru krupice
- 110 g másla, pokojové teploty
- 4 extra velká vejce
- 125 ml citronové šťávy (3 až 4 citrony)
- 1/8 lžičky soli
Postup
- Pomocí škrabky oloupejte kůru ze tří citronů, přičemž dávejte pozor, abyste se vyhnuli bílé vrstvě. Kůru vložte do kuchyňského robotu opatřeného ocelovým nožem.
- Přidejte moučkový cukr a pulzujte, dokud kůra nebude v cukru velmi jemně rozdrcena.
- Utřete máslo a zašlehejte do něj cukr a citronovou směs. Přidejte vejce, jedno po druhém, poté přidejte citronovou šťávu a sůl. Míchejte, dokud se nespojí.
- Směs přelijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí, asi 10 minut. Citronový krém zhoustne při teplotě asi 80 °C nebo těsně pod bodem varu.
- Odstavte z ohně, nalijte do sklenic a nechte vychladnout.