Ingredience
- 1 šálek bílého cukru
- ½ šálku změklého másla
- 2 lžíce čerstvé citronové kůry
- 2 vejce
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 ¾ šálku hladké mouky
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ¼ šálku moučkového cukru
Postup
- Krok 1 – Cukr, máslo a citronovou kůru utřete ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny, asi 3 minuty.
- Krok 2 – V hrnku smíchejte vejce, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Vidličkou míchejte, dokud se nespojí. Do vaječné směsi ji pomalu zašlehejte při nízkých otáčkách.
- Krok 3 – Ve střední míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Pomalu přidávejte do vaječné směsi při nízkých otáčkách, dokud se nespojí. Nepřešlehejte – těsto se bude lepit. Těsto přikryjte a dejte na 30 minut vychladit do chladničky. Po vychladnutí bude stále lepkavé.
- Krok 4 – Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte 2 velké plechy pečícím papírem.
- Krok 5 – Pomocí naběračky nebo polévkové lžíce vytvarujte z těsta kuličky a každou obalte v moučkovém cukru. Položte je na připravené plechy a rozdělte je od sebe na vzdálenost 2 palců. Každou kuličku lehce rukou rozmáčkněte.
- Krok 6 – Pečte v předehřáté troubě, dokud není střed každé sušenky sotva ztuhlý, 11 až 12 minut. Před uložením do vzduchotěsné nádoby je nechte zcela vychladnout na mřížce.