Tyto jemné citronové muffiny určitě zlepší každé ráno.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 12 minut
- Celkem: 22 minut
Ingredience
- 2 a ¼ hrnku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- 2 lžíce máku
- 1 šálek cukru
- 2 lžíce citronové kůry
- 250 g plnotučného řeckého jogurtu
- ⅓ šálek plnotučného mléka
- ½ šálku rozpuštěného nesoleného másla
- 2 velká vejce
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
Na polevu
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- Vložte do velké mísy mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vmíchejte mák a sůl.
- V jiné velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru. Rukama vtírejte kůru do cukru, dokud se úplně nespojí. Přidejte jogurt, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, citronovou šťávu a vanilku.
- Šlehejte, dokud nevznikne hladká hmota. Vlijte do moučné směsi a přeložte, dokud se nespojí. Těsto rovnoměrně rozdělte do papírových košíčků.
- Pečte 15 až 17 minut nebo dokud vršek není zlatohnědý. Muffiny nechte 10 minut vychladnout ve formě. Vyjměte je a nechte vychladnout na drátěné mřížce.
- V malé misce vyšlehejte moučkový cukr a citronovou šťávu dohladka. Vychladlé muffiny pokapejte.