Tyto sladké domácí citronové muffiny jsou plné citronové chuti na vrch je můžete ozdobit jemným vanilkovým krémem.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 115 g nesoleného másla, pokojové teploty
- 200 g krystalového cukru
- 2 velká vejce, pokojové teploty
- 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 188 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 120 ml plnotučného mléka
- 1 a 1/2 lžíce citronové kůry
- 80 ml čerstvé citronové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C. Vymažte formu na muffiny, popřípadě můžete vyložit papírovými košíčky.
- Vyšlehejte máslo a cukr ve velké míse, dokud nevznikne krém, asi 2 minuty. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a šlehejte na středně vysoké rychlosti, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
- Ve střední míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Suché přísady přisypeme k mokrým, mixér spustíme na nízké otáčky a pak pomalu přidáme mléko, citronovou šťávu a citronovou kůru.
- Lžící rovnoměrně rozdělte těsto do 12 košíčkových formiček a naplňte je asi do 2/3. Pečte asi 18-22 minut a poté nechte vychladnout.