citrónové kuře piccata

Lahodný pokrm z kuřecího masa s citronem, který je i snadný na přípravu. Lehká a šťavnatá citronová omáčka je opravdu výrazná, aniž by byla příliš kyselá. Podávejte s opečenými bylinkovými bramborami nebo s citronovým rizotem.

Kuře Piccata se obvykle obaluje v hladké mouce, do které můžete přidat nastrouhaný parmazán. Přidáním parmezánu do mouky dodáte kůrčičce neuvěřitelnou chuť.

Ingredience

  • 3 velké půlky kuřecích prsou
  • ½ šálku hladké mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • ½ citronu nakrájeného na tenké plátky
  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů, odkapané a opláchnuté
  • 2 lžíce mleté petrželky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 95°C.
  2. Kousky kuřecích prsou osolte a opepřete a obalte je v mouce.
  3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a kousky kuřete na něm smažte z obou stran dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  4. Po dokončení všech kuřat slijte z pánve většinu oleje a nechte na povrchu pánve tenkou vrstvu.
  5. Na pánvi vařte a míchejte mletý česnek, dokud nezačne vonět, asi 20 sekund.
  6. Přilijte kuřecí vývar. Seškrábněte a rozpusťte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
  7. Vmíchejte plátky citronu a směs přiveďte k varu. Za občasného míchání nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje asi na 2/3 šálku, 5 až 8 minut.
  8. Přidejte citronovou šťávu a kapary a vařte, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne, asi dalších 5 minut.
  9. Do pánve kápněte máslo a vmíchejte ho do omáčky, dokud se nerozpustí a nezapracuje.
  10. Přidejte petrželku, stáhněte z ohně a dejte stranou.
  11. Kuřecí medailonky naaranžujte na talíře a každou porci přelijte lžící omáčky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang