Recept na citronové borůvkové muffiny

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkyMuffiny
boruvkove-citronove-muffiny

Tyto muffiny připravíte velice snadno a do hodiny je můžete podávat k snídani. Můžete je také zamrazit do zásoby a podle potřeby odebírat.

Ingredience

  • 2/3 hrnku krystalového cukru
  • 3 střední citrony
  • 8 lžic másla
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 hrnku čerstvých nebo mražených borůvek

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Formu na 12 muffinů vyložte papírovými košíčky.
  2. Do středně velké mísy dejte cukru Do mísy jemně nastrouhejte kůru ze 3 středně velkých citronů
  3. Cukr a kůru třete konečky prstů, dokud cukr nezvlhne a směs není voňavá, asi 30 sekund. Asi 2 lžíce citronového cukru dejte do malé misky a nechte si je na posypání.
  4. Odšťavněte citrony do malé misky, dokud nezískáte 1/4 hrnku šťávy.
  5. V mikrovlnce rozehřejte máslo, asi 40 vteřin. Přidejte citronový cukr do másla a prošlehejte. Přidejte citronovou šťávu, 1 hrnek mléka, 2 velká vejce a 1 lžičku vanilkového extraktu a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  6. Do velké mísy dejte hladkou mouku, 2 lžičky prášku do pečiva a 1/2 lžičky soli a metličkou je promíchejte.
  7. Citronovo-máslovou směs důkladně smíchejte s moučnou směsí a přidejte borůvky. Směs bude hustější.
  8. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny a každý z nich naplňte tak, aby byl kopulovitý. Každý muffin posypte špetkou odloženého citronového cukru.
  9. Pečte, dokud muffiny nevyběhnou, nezhnědnou a špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá, 20 až 25 minut. Před vyjmutím muffinů z formy je nechte 5 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang