cinsky-kureci-salat-2

S tímto receptem během půl hodiny vytvoříte lahodný salát, který se skvěle hodí jako lehká večeře.

Ingredience

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1/2 hlávky čínského zelí, jemně nakrouhané
  • 1/4 hlávky červeného zelí, nakrouhaná
  • 1 velká mrkev, nastrouhaná
  • 3 jarní cibulky, ořezané a nakrájené na tenké plátky, včetně zelených částí
  • 1 plechovka nakrájených vodních kaštanů
  • 1 plechovka mandarinek v nálevu, okapaná
  • 1/3 hrnku rýžového vinného octa
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 a 1/2 lžičky chilli-česnekové omáčky nebo chilli omáčky
  • 1/4 hrnku opražených plátkovaných mandlí

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte 1 lžíci sójové omáčky a 1/2 lžičky sezamového oleje a potřete kuřecí prsa. Rozložte je do zapékací misky a pečte asi 13 až 15 minut.
  3. Vyjměte z trouby, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na plátky.
  4. Ve velké míse smíchejte čínské zelí, červené zelí, mrkev, jarní cibulku, vodní kaštany, mandarinky a plátky kuřete.
  5. V samostatné míse prošlehejte 3 lžíce sójové omáčky, ocet, česnek, zázvor, olej, 1 1/2 lžičky sezamového oleje, hnědý cukr a chilli omáčku. Salát přelijte zálivkou a promíchejte.
  6. Salát z čínského zelí rozdělte do misek a každou porci posypte 2 lžičkami opražených mandlí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang