Lahodný recept na pepřový steak podávaný s vařenou bílou rýží – snadný a velice chutný.
Ingredience
- 455 g hovězího steaku z horní svíčkové
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená cibule, nakrájená na centimetrové čtverečky
- 1 zelená paprika, nakrájená na 2,5 cm čtverečky
- 2 rajčata nakrájená na klínky
Recept je na 4 porce.
Postup
- Steak nakrájejte na 1,5 cm silné plátky napříč.
- V míse šlehejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob a zázvor, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude hladká.
- Vložte plátky steaku do marinády a míchejte, dokud se dobře neobalí.
- Ve woku nebo velké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje a v horkém oleji po částech opékejte proužky steaku tak, aby se na pánvi netlačily.
- Vařte a míchejte, dokud se steaky dobře nepropečou, asi 3 minuty, a vyjměte je z pánve wok do mísy.
- Postup opakujte se zbývajícími steaky, podle potřeby přidejte více oleje a uvařené maso dejte stranou.
- Uvařené proužky steaku vraťte do rozpálené pánve wok a vmíchejte cibuli.
- Steak a cibuli promíchejte, dokud cibule nezačne měknout, asi 2 minuty, a poté vmíchejte zelený pepř.
- Směs vařte a míchejte, dokud paprika nezíská jasně zelenou barvu a nezačne měknout, asi další 2 minuty, a poté přidejte rajčata.
- Vše promíchejte, aby se chutě promísily a spojily, a podávejte.