Recept na čínský pepřový steak

GrilováníHlavní jídlaHovězí masoMaso
cinsky-peprovy-steak

Lahodný recept na pepřový steak podávaný s vařenou bílou rýží – snadný a velice chutný.

Ingredience

  • 455 g hovězího steaku z horní svíčkové
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená na centimetrové čtverečky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na 2,5 cm čtverečky
  • 2 rajčata nakrájená na klínky

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Steak nakrájejte na 1,5 cm silné plátky napříč.
  2. V míse šlehejte sójovou omáčku, cukr, kukuřičný škrob a zázvor, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude hladká.
  3. Vložte plátky steaku do marinády a míchejte, dokud se dobře neobalí.
  4. Ve woku nebo velké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje a v horkém oleji po částech opékejte proužky steaku tak, aby se na pánvi netlačily.
  5. Vařte a míchejte, dokud se steaky dobře nepropečou, asi 3 minuty, a vyjměte je z pánve wok do mísy.
  6. Postup opakujte se zbývajícími steaky, podle potřeby přidejte více oleje a uvařené maso dejte stranou.
  7. Uvařené proužky steaku vraťte do rozpálené pánve wok a vmíchejte cibuli.
  8. Steak a cibuli promíchejte, dokud cibule nezačne měknout, asi 2 minuty, a poté vmíchejte zelený pepř.
  9. Směs vařte a míchejte, dokud paprika nezíská jasně zelenou barvu a nezačne měknout, asi další 2 minuty, a poté přidejte rajčata.
  10. Vše promíchejte, aby se chutě promísily a spojily, a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang