Čínské salátové závitky mohou být nejen skvělým předkrmem, ale také báječnou lehkou večeří. S naším návodem si je připravíte snadno, rychle a z dostupných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience na omáčku
- 1 a 1/4 lžičky kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
- 3 polévkové lžíce vody
- 1 a 1/2 lžíce lehké sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce čínského vína nebo suchého sherry
- 1 lžička bílého cukru
Ingredience na náplň
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 stroužek velkého česneku, rozdrcený
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 300 g mletého vepřového masa
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 1 malá mrkev, jemně nakrájená
- 5 mladých kukuřiček, konzervovaných nebo čerstvých, jemně nasekaných
- 5 žampionů
Ostatní
- 8 listů velkého nebo 16-20 listů malého salátu, nejlépe měkkého
- Drcené arašídy
- Drobně nakrájená šalotka
Postup
- Kukuřičnou mouku smíchejte s 1 lžící vody, dokud nevzniknou hrudky. Poté přidejte zbývající ingredience na omáčku a promíchejte.
- Rozehřejte olej ve woku nebo velké pánvi na vysokém plameni. Přidejte česnek a zázvor, rychle promíchejte a poté přidejte cibuli.
- Vařte 1 minutu a poté přidejte vepřové maso. Vepřové maso vařte, dokud nezbělá.
- Přidejte všechnu zeleninu. Vařte 2 minuty, dokud mrkev nezměkne a vepřové maso nebude propečené.
- Přidejte omáčku a vařte ji 1 a 1/2 minuty nebo dokud nezhoustne a nezíská lesklou konzistenci a nepokryje náplň.
- Přendejte náplň do servírovací mísy. Stranou položte listy hlávkového salátu, arašídy a šalotku.
- Při podávání dejte na list salátu lžíci náplně. Navrch dejte arašídy a šalotku, zavažte a pochutnejte si.