zelne_zavitky

Čínské salátové závitky mohou být nejen skvělým předkrmem, ale také báječnou lehkou večeří. S naším návodem si je připravíte snadno, rychle a z dostupných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience na omáčku

  • 1 a 1/4 lžičky kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 a 1/2 lžíce lehké sójové omáčky
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce čínského vína nebo suchého sherry
  • 1 lžička bílého cukru

Ingredience na náplň

  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 stroužek velkého česneku, rozdrcený
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 1/2 cibule nakrájené nadrobno
  • 1 malá mrkev, jemně nakrájená
  • 5 mladých kukuřiček, konzervovaných nebo čerstvých, jemně nasekaných
  • 5 žampionů

Ostatní

  • 8 listů velkého nebo 16-20 listů malého salátu, nejlépe měkkého
  • Drcené arašídy
  • Drobně nakrájená šalotka

Postup

  1. Kukuřičnou mouku smíchejte s 1 lžící vody, dokud nevzniknou hrudky. Poté přidejte zbývající ingredience na omáčku a promíchejte.
  2. Rozehřejte olej ve woku nebo velké pánvi na vysokém plameni. Přidejte česnek a zázvor, rychle promíchejte a poté přidejte cibuli.
  3. Vařte 1 minutu a poté přidejte vepřové maso. Vepřové maso vařte, dokud nezbělá.
  4. Přidejte všechnu zeleninu. Vařte 2 minuty, dokud mrkev nezměkne a vepřové maso nebude propečené.
  5. Přidejte omáčku a vařte ji 1 a 1/2 minuty nebo dokud nezhoustne a nezíská lesklou konzistenci a nepokryje náplň.
  6. Přendejte náplň do servírovací mísy. Stranou položte listy hlávkového salátu, arašídy a šalotku.
  7. Při podávání dejte na list salátu lžíci náplně. Navrch dejte arašídy a šalotku, zavažte a pochutnejte si.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang