Tyto tradiční smažené vepřové knedlíčky najdete v každém čínském obchůdku, ale díky tomuto receptu se můžete podívat, jak si je připravit doma.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodiny 20 minut
- Počet porcí: 50 knedlíčků
Ingredience
Omáčka k namáčení:
- ½ šálku sójové omáčky
- 1 lžíce ochuceného rýžového octa
- 1 lžíce jemně nasekané čínské pažitky
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička chilli-česnekové omáčky
Knedlíčky:
- 455 g mletého vepřového masa
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 velké rozšlehané vejce
- 2 lžíce jemně nasekané čínské pažitky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 a ½ lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
- 50 obalů na knedlíčky
- ½ šálku rostlinného oleje na smažení
Postup
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, pažitku, sezamová semínka a chilli omáčku.
- Odstavte.
- Vepřové maso, česnek, vejce, pažitku, sójovou omáčku, sezamový olej a zázvor smíchejte ve velké míse.
- Na lehce pomoučenou pracovní plochu položte obal na knedlíky a doprostřed dejte lžíci náplně.
- Zopakujte postup a vytvořte zbývající knedlíčky.Okraje navlhčete trochou vody a zmačkejte je, aby se vytvořily malé záhyby, které knedlíček utěsní.
- Zopakujte postup a vytvořte zbývající knedlíčky.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni 1 až 2 lžíce rostlinného oleje.
- Vložte na pánev 8 až 10 knedlíčků a smažte je, dokud nezhnědnou, asi 2 minuty z každé strany.
- Přilijte 1 šálek vody.
- Přiklopte a vařte, dokud knedlíky nezměknou a vepřové maso se nepropeče, asi 5 minut.
- Pro každou várku přidejte více oleje a vody.
- Knedlíčky podávejte s omáčkou.