Hustá a teplá polévka na stole za 15 minut. Tato čínská kukuřičná polévka, známá také jako polévka z vaječných kapek, vám vyrazí dech. Chutná stejně jako ta, kterou dostanete v čínských restauracích, je tak rychle hotová a nemusíte ani nic krájet.
Ingredience
- 2 šálky (500 ml) kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 plechovka (420g) kukuřice na smetaně
- 1 lžička sójové omáčky (univerzální nebo light)
- 1 lžíce čínského vína na vaření nebo mirinu nebo suchého šery (lze vynechat)
- 1 lžička zázvoru, mletého nebo jemně nasekaného
- 1 stroužek česneku, mletý nebo jemně nasekaný
- 1 lžička kukuřičné mouky/kukuřičného škrobu, smíchaná s trochou studené vody
- 1 vejce, rozšlehané
- 1 šálek rozdrobeného vařeného kuřecího masa
- sůl a bílý pepř, podle chuti
- 3 lžíce nakrájené šalotky (nepovinné)
Recept je na 2 porce.
Postup
- Vývar, kukuřičnou smetanu, sójovou omáčku, čínské víno na vaření, zázvor, česnek a směs kukuřičné mouky / vody dejte do hrnce na silný oheň.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na střední a občas promíchejte.
- Vařte 5 minut nebo do mírného zhoustnutí.
- Dochuťte solí, vypněte oheň a pomalu zašlehejte vejce tak, aby se v polévce vařilo ve „stužkách“. Tím se polévka také zahustí.
- Přidejte kuřecí maso, dochuťte bílým pepřem a podávejte ozdobené šalotkou.