francouzsky-cibulovy-dip-2

Tento cibulový dip podávejte s krekry a sýrem, nebo třeba při letním grilování.

Ingredience

  • 2-3 velké cibule nakrájené nadrobno
  • 25 g másla
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžička celerové soli
  • Pepř
  • 300 ml jogurtu
  • 150 g smetanového sýra

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte na mírném ohni olej a máslo.
  2. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezkaramelizuje, a stále míchejte, aby se nepřichytila. Přidejte celerovou sůl, mletý pepř, worcesterskou omáčku a snítky tymiánu.
  3. Karamelizování a vaření cibule potrvá přibližně 20 minut.
  4. Mezitím v míse smíchejte jogurt a smetanový sýr.
  5. Když je cibule zhnědlá, upečená a chutná, vyhoďte snítky tymiánu a vmíchejte cibuli do jogurtu. Upravte koření a podávejte s krekry nebo chipsy.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang