Tofu jste už určitě ochutnali, nebo viděli prodávat ve vašem obchodě, ale možná ještě nevíte jak rozmanitě se dá připravit. Je to jedno z nejsnáze připravitelných a nejzdravějších jídel. Připravuje se snadno, rychle a dá se použít na jakýkoliv způsob.
1. Vyberte si správný druh tofu
Podle druhu jídla, které chcete připravit, si vyberte vhodný druh tofu – natural, ochucené chilli papričkami nebo bazalkou, marinované, uzené. Můžete je použít pro přípravu slaných jídel a polévek i sladkých jídel a dezertů, nápojů, pomazánek a krémů.
Z našich receptů vybíráme: rajčatová polévka a švestkové knedlíky
2. Použijte tofu v tradiční kuchyni i mezinárodní kuchyni
Experimentujte v kuchyni a použijte ho místo masa a sýrů. Ať už v tradiční nebo v mezinárodní kuchyni – výsledek vás určitě mile překvapí, jídlo bude chutnat výborně a zároveň se budete cítit lehce.
Z našich receptů vybíráme: pizza s tofu a svíčková na smetaně
3. Marinování
Tofu je baleno v nálevu, aby se nevysušilo a uchovalo si čerstvost. Když je vyndáte z obalu, vysušte ho mezi papírovými utěrkami a vytlačte z něj vodu. Čím lépe je vysušíte, tím pevnější potom bude. Odstraněnou tekutinu pak můžete nahradit marinádou a kořením.
Zejména TOFU natural nemá vlastní výraznou chuť a je výjimečné v tom, že umí dobře absorbovat všechny chutě, které mu marinádou a kořením dodáte. Čím déle je budete marinovat, tím výraznější chuť bude mít.
Vyzkoušejte marinované tofu v tradičním vietnamském salátu bun bo nam bo.
4. Rozdrobte je, nastrouhejte, nakrájejte
Můžete s ním v kuchyni experimentovat na mnoho způsobů – soté, do rizota, namísto vajíčka na způsob smaženice, do salátů, do polévky.
Z našich receptů vybíráme: osvěžující salát s tofu chilli a palačinky plněné špenátem
5. Rozmixujte je
Rozmixováním dostanete konzistenci vhodnou pro přípravu karbanátků a náplně do koláčů, krémů, pomazánek.
Z našich receptů vybíráme: bylinkové knedlíčky a čokoládový koláč brownie
6. Opečte je, grilujte je
Můžete je opéct na pánvi, grilovat nebo upéct v troubě.
Z našich receptů vybíráme: letní křupavý salát a domáci tofu burger
7. Použijte je jako nádivku
Můžete je použít jako nádivku do těstovin, rolád, lasagní, papriky, lilku. Můžete jím nahradit sýr ricotta.
Z našich receptů vybíráme: zapékaný lilek a tofu cheesecake
Mnoho jiných výborných, zdravých a snadno připravitelný receptů najdete na naší stránce www.lehke-recepty.cz nebo www.lunter.com
Saláty
Těstoviny & pizza
Bezmasá jídla
Polévky
Dezerty & pečení
Jak si připravit