Churros (mexický smažený dezert) jsou velmi časté např. na trzích. Lidé čekají hodiny ve frontě, jen aby je mohli ochutnat. Existuje několik receptů, ale tento je zdaleka nejlepší.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 šálek vody
  • 2,5 lžíce bílého cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 šálek univerzální mouky
  • 2 čtvrtky oleje na smažení
  • 1/2 šálku bílého cukru nebo dle chuti
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

  1. V malém hrnci smícháme vodu, 2,5 lžíce cukru, sůl a 2 lžíce rostlinného oleje a postavíme na střední teplotu. Přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přidáme mouku a mícháme, dokud se ze směsi nevytvoří koule.
  2. Olej na smažení rozehřejeme ve fritéze nebo hlubokém hrnci na 375 °C.
  3. Přendáme těsto do pevného cukrářského sáčku opatřeného střední hvězdicovou špičkou. Do horkého oleje opatrně vkládáme několik proužků těsta. Pracujeme po částech, abychom fritézu nepřeplnili. Smažíme, dokud proužky těsta nezezlátnou. Pomocí děrované lžíce přendáme churros na papírové utěrky, aby se osušily.
  4. Smícháme 1/2 šálku cukru a skořici. Osušené churros obalíme ve směsi skořice a cukru.

Tip

Při smažení udržujte stálou teplotu oleje mezi 175-190 °C. Pokud je olej příliš horký, vypněte ohřev a nechte teplotu klesnout do tohoto rozmezí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang