Recept na chřestový salát

Přílohové salátySalátyZeleninové saláty

Nic nepřivítá jaro lépe, než tento lahodný chřestový salát. Je lehký a osvěžující, s křupavou zeleninou, fetou a avokádovou zálivkou.

Ingredience

  • 2 svazky chřestu, měkké části nakrájené na 1 cm kousky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • ½ stroužku česneku, utřeného
  • ½ lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 hrnek mraženého hrášku, rozmrazený
  • Avokádový dresink
  • ⅓ hrnku rozdrobené fety
  • 3 ředkvičky nakrájené na tenké plátky
  • ¼ hrnku piniových oříšků
  • Lístky máty nebo bazalky na ozdobu

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a poblíž postavte misku s ledovou vodou.
  2. Vhoďte chřest do vroucí vody a blanšírujte ho asi 1 minutu, dokud nezměkne, ale zůstane jasně zelený. Přendejte ho na 1 minutu do ledové vody a nechte ho okapat a osušte na kuchyňské utěrce.
  3. Ve velké míse míchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř.
  4. Přidejte chřest a hrášek a promíchejte, až se obalí. Přeneste na talíř, pokapejte avokádovým dresinkem, posypte fetou, ředkvičkami, piniovými oříšky a mátou nebo bazalkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang