Chřestová polévka s uzeným tofu

Polévky

Spojením chřestu a tofu vznikne chutná a velmi výživná polévka, která poslouží jako rychlá večeře. Zkuste si ji udělat a uvidíte, že se rychle stane vaším oblíbeným jídlem.

Ingredience

  • 1 uzené tofu
  • svazek zeleného chřestu
  • 1 větší brambora
  • 1 cibule (případně 1 – 2 šalotky)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Postup

  • V hrnci na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájený brambor a nakrájený chřest, ze kterého jsme zespodu odkrojili asi 2 cm.
  • Vše spolu restujeme asi 2 minuty, pak přilijeme vývar a vaříme dokud nezměknou brambory.
  • Uvařený vývar rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem.
  • Mezitím nakrájíme uzené tofu na kostičky a opečeme na oleji.
  • Připravené tofu přidáme do polévky a podáváme. Chřestová polévka je hotová.

Kategorie:

Polévky

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang