Spojením chřestu a tofu vznikne chutná a velmi výživná polévka, která poslouží jako rychlá večeře. Zkuste si ji udělat a uvidíte, že se rychle stane vaším oblíbeným jídlem.
Ingredience
- 1 uzené tofu
- svazek zeleného chřestu
- 1 větší brambora
- 1 cibule (případně 1 – 2 šalotky)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička citrónové šťávy
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájený brambor a nakrájený chřest, ze kterého jsme zespodu odkrojili asi 2 cm.
- Vše spolu restujeme asi 2 minuty, pak přilijeme vývar a vaříme dokud nezměknou brambory.
- Uvařený vývar rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem.
- Mezitím nakrájíme uzené tofu na kostičky a opečeme na oleji.
- Připravené tofu přidáme do polévky a podáváme. Chřestová polévka je hotová.