Recept na báječný chřest ve slanině

PřílohySlané receptyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
chrest-ve-slanine-recept

Chřest a slanina představují nápaditou kombinaci chutí, díky které je tento pokrm skvělou večeří nebo lehkým obědem. Příprava chřestu ve slanině je navíc snadná a rychlá. Chřest podávejte ihned s přelivem z holandské omáčky pohlreicha.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 900 g čerstvého chřestu, konce oříznuté
  • 12 plátků slaniny
  • 1/2 šálku světlého hnědého cukru
  • 1/2 šálku másla
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Chřestové výhonky rozdělte do 12 svazků. Každý svazek opatrně omotejte 1 kouskem slaniny, přičemž začněte asi 1 cm od spodní části špiček. Výhonky omotané slaninou zajistěte párátkem. Svazky položte do nízké zapékací misky.
  3. Ve středně velkém hrnci smíchejte hnědý cukr, máslo, sójovou omáčku, česnekovou sůl a pepř. Směs přiveďte k varu. Horkou cukrovou směsí přelijte svazky chřestu.
  4. Přeneste mísu do trouby a pečte, dokud chřest nezačne měknout a slanina nebude vypadat zcela propečená, asi 25 minut. Před podáváním odstraňte párátka.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang