Chřest a slanina představují nápaditou kombinaci chutí, díky které je tento pokrm skvělou večeří nebo lehkým obědem. Příprava chřestu ve slanině je navíc snadná a rychlá. Chřest podávejte ihned s přelivem z holandské omáčky pohlreicha.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 900 g čerstvého chřestu, konce oříznuté
- 12 plátků slaniny
- 1/2 šálku světlého hnědého cukru
- 1/2 šálku másla
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky česnekové soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Chřestové výhonky rozdělte do 12 svazků. Každý svazek opatrně omotejte 1 kouskem slaniny, přičemž začněte asi 1 cm od spodní části špiček. Výhonky omotané slaninou zajistěte párátkem. Svazky položte do nízké zapékací misky.
- Ve středně velkém hrnci smíchejte hnědý cukr, máslo, sójovou omáčku, česnekovou sůl a pepř. Směs přiveďte k varu. Horkou cukrovou směsí přelijte svazky chřestu.
- Přeneste mísu do trouby a pečte, dokud chřest nezačne měknout a slanina nebude vypadat zcela propečená, asi 25 minut. Před podáváním odstraňte párátka.