Osmahnutá španělská či jihoamerická klobása chorizo s míchanými vejci představuje báječnou slanou snídani, případně pikantní večeři. Jak na ni?
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- Extra panenský olivový olej
- 1/3 šálku nakrájené cibule (zelené, červené nebo žluté), volitelně
- 120 g mexické klobásy chorizo, vyjmuté z obalu na klobásu
- 3 polévkové lžíce rozinek – namočené v horké vodě po dobu 10 minut a scezené
- 5 až 6 vajec
- Sůl
Postup
- Rozpalte velkou pánev na středním plameni. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli (volitelně) a vařte ji do změknutí.
- Jakmile cibule změkne, přesuňte ji na okraj pánve a přidejte do ní hrudky choriza. Vařečkou kousky klobásy rozbijte. Přidejte rozinky.
- Míchejte, dokud se klobása nepropeče, ale nemusí být nutně hnědá. Pokud nepoužíváte libovou klobásu chorizo, slijte z pánve přebytečný tuk a teprve poté pokračujte.
- Pokud nepoužíváte libové chorizo, můžete ho nejprve uvařit, odkapat přebytečný tuk a vyjmout na talíř, zatímco cibuli budete vařit ve zbývajícím tuku.
- Vejce rozklepneme jedno po druhém na pánev. Rozbijte žloutky a vmíchejte je do klobásy. Lehce je osolíme.
- Neustále míchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout, ale jsou stále vlhká. Odstavte z plotny a ihned podávejte.