Ingredience
- 300 g suchých chlebových kůrek
- 100 g sádla
- 150 g cibule
- 3 vejce
- hrst sekané zelené petrželky
- sůl
- paprika
Postup
Chlebové kůrky nakrájíme nebo nalámeme na kousky, osmažíme s cibulí na sádle / může být vepřové, ale třeba i husí/, dáme špetku papriky a sekanou petrželku, zamícháme a zalijeme 1,5 litrem horké vody. Povaříme. Vejce rozšleháme a pomalu za stálého míchání je lijeme do vařící polévky, dále už nevaříme.
Dobrý tip na zužitkování přebytku chleba, který by nám ztvrdnul – z ještě měkkého odkrojíme kůrky, rovnou nakrájíme na kostičky a necháme uschnout. Můžeme si je po dokonalém uschnutí schovat pro další použití jako např. strouhanku.
Masožrouty upozorňuji, že polévka má kupodivu příjemně masovou chuť.