Ingredience
- 20 dkg chleba (i s kůrkou)
- 15 dkg slaniny
- 2 dl smetany
- 2 kostičky drůbežího bujonu
- 3 vejce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletý kmín
- olej
- nať petržele
Postup
Do hrnce nalijeme trochu oleje, na něm opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli a česnek také na kostičky. Zalijeme vroucí vodou, v které jsme rozmíchali bujón. Chleba nakrájíme na menší kostky a dáme do polévky, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme asi 20 minut.
Vejce rozkvedláme v hrnečku a nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a nasekanou petržel. Recept na chlebovou polévku lze mírně obměňovat dle fantazie.