4295383_multicerealni_chleb_4634_200_mm-300x168-8689660

Ingredience

  • 20 dkg chleba (i s kůrkou)
  • 15 dkg slaniny
  • 2 dl smetany
  • 2 kostičky drůbežího bujonu
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • olej
  • nať petržele

Postup

Do hrnce nalijeme trochu oleje, na něm opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli a česnek také na kostičky. Zalijeme vroucí vodou, v které jsme rozmíchali bujón. Chleba nakrájíme na menší kostky a dáme do polévky, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme asi 20 minut.

Vejce rozkvedláme v hrnečku a nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a nasekanou petržel. Recept na chlebovou polévku lze mírně obměňovat dle fantazie.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang