Chléb ze sladkých brambor – recept

Chléb z pekárnyDomácí pekárnaPečivoSlané pečivo
chleb-ze-sladkych-brambor-6425856

Tento sladký bramborový chléb je jižanské potěšení s „více“ chutí – jedno sousto, a chcete více.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

  • 1 a ½ šálku cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 a ¾ šálku prosáté hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky soli
  • ⅓ šálku vody
  • 1 šálek uvařených a rozmačkaných sladkých brambor
  • ½ šálku nasekaných pekanových ořechů

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte pekáč.
  3. Ve velké míse smíchejte cukr a olej.
  4. Dobře je vyšlehejte.
  5. Přidejte vejce a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  6. V samostatné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  7. Moučnou směs vmíchejte střídavě s vodou do vaječné směsi.
  8. Vmíchejte sladké brambory a nasekané ořechy.
  9. Těsto nalijte do připravené formy na bochník.
  10. Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang