Tento sladký bramborový chléb je jižanské potěšení s „více“ chutí – jedno sousto, a chcete více.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
- 1 a ½ šálku cukru
- ½ šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 1 a ¾ šálku prosáté hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ lžičky soli
- ⅓ šálku vody
- 1 šálek uvařených a rozmačkaných sladkých brambor
- ½ šálku nasekaných pekanových ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte pekáč.
- Ve velké míse smíchejte cukr a olej.
- Dobře je vyšlehejte.
- Přidejte vejce a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
- V samostatné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- Moučnou směs vmíchejte střídavě s vodou do vaječné směsi.
- Vmíchejte sladké brambory a nasekané ořechy.
- Těsto nalijte do připravené formy na bochník.
- Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu.