Lehká a nadýchaná náhražka chleba odpovídá svému názvu. Použijte ji jako nízkosacharidovou variantu na sendviče.
Ingredience
- olej nebo máslo na mazání
- 4 oddělená vejce
- 50 g smetanového sýra
- ¼ lžičky tatarského krému
- ½ lžičky semínek nigelly
Recept je na 8 kousků.
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C a vyložte 2 velké plechy pečicím papírem, který dobře vymažte máslem nebo olejem.
- Ve velké míse a pomocí elektrických šlehačů ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Měli byste být schopni mísu opatrně otočit dnem vzhůru, aniž by vypadla.
- Do jiné mísy dejte žloutky, smetanový sýr a tatarský krém a pak je společně vyšlehejte (šlehače není třeba nejprve mýt), dokud nebudou hladké, světlé a napěněné.
- Poté vmíchejte bílky po lžících do žloutkové směsi, buďte při tom co nejšetrnější, abyste nevyrazili příliš mnoho vzduchu, a nakonec vmíchejte semínka nigelly a dochuťte solí a pepřem.
- Směs opatrně nanášejte na připravené plechy, pokud je směs trochu řídká, když se dostanete na dno mísy, nepoužívejte posledních pár lžic – použijte pouze opravdu nadýchanou směs na vrcholu.
- Pečte 20 minut nebo dokud není lehce zlatavá a na povrchu křupavá.
- Nechte je chvíli vychladnout a pak je opatrně vyjměte z papíru pomocí nože na paletu.