Recept na chléb se sýrem a česnekem

Chléb z pekárnyPečivoPřílohySlané pečivo
chleb-se-syrem-a-cesnekem

Tohle je česnekový chléb – na trhání. Skvěle se chléb hodí na snídaní k vejci do ztracena.

Ingredience

  • 1 křupavý bochník, nejlépe kváskový nebo vídeňský
  • 1 hrnek strouhaného sýra Mozzarella

Na česnekové máslo:

  • 100 g másla, změklého
  • 2 velké stroužky česneku, mleté
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V žáruvzdorné misce smíchejte máslo, česnek a sůl a rozpusťte je v mikrovlnné troubě. Vmíchejte petrželku.
  3. Chléb navrchu nakrájejte šikmo na 2cm diamanty, ale neprořízněte ho celý.
  4. Prsty nebo nožem rozřízněte každou škvíru, pokapejte ji lžičkou másla a vložte kousek sýra.
  5. Povrch potřete zbylým máslem.
  6. Chléb zabalte do alobalu a pečte 20 minut, dokud se sýr z větší části nerozpustí, pak ho rozbalte a pečte ještě 5-10 minut, aby byl pěkně křupavý.
  7. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang