Tohle je česnekový chléb – na trhání. Skvěle se chléb hodí na snídaní k vejci do ztracena.
Ingredience
- 1 křupavý bochník, nejlépe kváskový nebo vídeňský
- 1 hrnek strouhaného sýra Mozzarella
Na česnekové máslo:
- 100 g másla, změklého
- 2 velké stroužky česneku, mleté
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V žáruvzdorné misce smíchejte máslo, česnek a sůl a rozpusťte je v mikrovlnné troubě. Vmíchejte petrželku.
- Chléb navrchu nakrájejte šikmo na 2cm diamanty, ale neprořízněte ho celý.
- Prsty nebo nožem rozřízněte každou škvíru, pokapejte ji lžičkou másla a vložte kousek sýra.
- Povrch potřete zbylým máslem.
- Chléb zabalte do alobalu a pečte 20 minut, dokud se sýr z větší části nerozpustí, pak ho rozbalte a pečte ještě 5-10 minut, aby byl pěkně křupavý.
- Ihned podávejte.