Recept na pravé wisconsinské chipsy z tvarohu

Bezmasá jídlaJednohubkyMinutkyPředkrmySnackyVegetariánské
curds

Snadný recept na pravé wisconsinské tvarohové chipsy usmažené dozlatova.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • ½ litru oleje na smažení
  • 1 šálek hladké mouky
  • ¾ šálku piva
  • ¼ šálku mléka
  • 2 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 1 kg tvarohu, rozlámaného na kousky

Postup

  1. Olej rozehřejte ve fritéze nebo ve velkém hrnci na teplotu 190 stupňů °C.
  2. Mouku, pivo, mléko, vejce a sůl vyšlehejte do hladkého, poměrně řídkého těsta.
  3. Do těsta pomalu přimíchejte tvaroh.
  4. Těsto po malých kouskách smažte v rozpáleném oleji dozlatova 1 až 2 minuty.
  5. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang