Vynikající recept na linguine s krevetami, chilli a česnekem je dostatečně elegantní pro slavnostní večeři, ale zároveň dostatečně lehký, abyste si ho mohli vychutnat i během týdne. Pokud máte chuť na smetanovější pokrm, vyzkoušejte recept na těstoviny s krevetami a smetanou.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 280 g těstovin linguine
- 200 g cukrového hrášku, oříznutého
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 velká červená chilli paprička, zbavená slupky a nakrájená nadrobno
- 24 syrových královských krevet, oloupaných
- 12 cherry rajčátek, rozpůlených
- hrst čerstvých lístků bazalky
- míchané salátové listy a křupavý bílý chléb k podávání
Na zálivku:
- 2 lžíce odtučněného sýra fromage frais
- nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 limetek
- 2 lžičky zlatého cukru krupice
Postup
- Dresink připravíte tak, že v malé misce smícháte 2 lžíce prakticky odtučněného salámu fromage frais, nastrouhanou kůru a šťávu ze 2 limetek a 2 lžičky zlatého krupicového cukru a dochutíte solí a pepřem. Poté odstavte.
- Uvařte 280 g těstovin linguine podle návodu na obalu.
- Na poslední minutu vaření přidejte 200 g ořezaného hrášku.
- Mezitím na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vhoďte 2 nadrobno nakrájené velké stroužky česneku a 1 červenou chilli papričku zbavenou slupky a nakrájenou nadrobno a na mírném ohni asi 30 sekund restujte, aniž by česnek zhnědl.
- Vhoďte 24 oloupaných syrových krevet a za častého míchání vařte na prudkém ohni asi 3 minuty, dokud nezrůžoví.
- Přidejte 12 rozpůlených cherry rajčátek a za občasného míchání je vařte 3 minuty, dokud nezačnou měknout.
- Těstoviny linguine a cukrový hrášek dobře slijte a vhoďte do směsi krevet.
- Natrhejte hrst lístků bazalky, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s listy míchaného salátu pokapanými limetkovou zálivkou a teplým křupavým bílým chlebem.