Recept na chilli krevety linguine

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodyTěstoviny
Chilli krevety linguine

Vynikající recept na linguine s krevetami, chilli a česnekem je dostatečně elegantní pro slavnostní večeři, ale zároveň dostatečně lehký, abyste si ho mohli vychutnat i během týdne. Pokud máte chuť na smetanovější pokrm, vyzkoušejte recept na těstoviny s krevetami a smetanou.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 280 g těstovin linguine
  • 200 g cukrového hrášku, oříznutého
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 velká červená chilli paprička, zbavená slupky a nakrájená nadrobno
  • 24 syrových královských krevet, oloupaných
  • 12 cherry rajčátek, rozpůlených
  • hrst čerstvých lístků bazalky
  • míchané salátové listy a křupavý bílý chléb k podávání

Na zálivku:

  • 2 lžíce odtučněného sýra fromage frais
  • nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 limetek
  • 2 lžičky zlatého cukru krupice

Postup

  1. Dresink připravíte tak, že v malé misce smícháte 2 lžíce prakticky odtučněného salámu fromage frais, nastrouhanou kůru a šťávu ze 2 limetek a 2 lžičky zlatého krupicového cukru a dochutíte solí a pepřem. Poté odstavte.
  2. Uvařte 280 g těstovin linguine podle návodu na obalu.
  3. Na poslední minutu vaření přidejte 200 g ořezaného hrášku.
  4. Mezitím na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vhoďte 2 nadrobno nakrájené velké stroužky česneku a 1 červenou chilli papričku zbavenou slupky a nakrájenou nadrobno a na mírném ohni asi 30 sekund restujte, aniž by česnek zhnědl.
  5. Vhoďte 24 oloupaných syrových krevet a za častého míchání vařte na prudkém ohni asi 3 minuty, dokud nezrůžoví.
  6. Přidejte 12 rozpůlených cherry rajčátek a za občasného míchání je vařte 3 minuty, dokud nezačnou měknout.
  7. Těstoviny linguine a cukrový hrášek dobře slijte a vhoďte do směsi krevet.
  8. Natrhejte hrst lístků bazalky, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  9. Podávejte s listy míchaného salátu pokapanými limetkovou zálivkou a teplým křupavým bílým chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang