Klasický americký chilli dog, grilovaný hot dog v housce, zalitý chilli omáčkou z mletého hovězího masa, posypaný sýrem čedar a cibulí.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 16 až 20 hot dogů
Ingredience
- 220 g slaniny nakrájené na malé kousky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 kg mletého hovězího masa
- 4 nasekané stroužky česneku
- 450 g rajčatové omáčky
- 1 šálek hovězího vývaru
- 2 lžíce melasy nebo medu
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce chilli
- 1 lžička kajenského pepře, nepovinně
- sůl
- tolik párků v rohlíku, kolik máte lidí, kterým chcete servírovat
- housky na párky v rohlíku
- nakrájená červená cibule na ozdobu
- rozdrobený sýr čedar na ozdobu
Postup
- Na středním plameni osmahněte slaninu, dokud nebude křupavá, pak přidejte nakrájenou cibuli a za častého míchání ji smažte na prudkém plameni, dokud nezačne hnědnout.
- Vmíchejte mleté hovězí maso. Za občasného míchání vařte na prudkém ohni, dokud hovězí maso nezhnědne, což trvá několik minut.
- Když je hovězí maso zhruba v polovině propečené, vmíchejte nasekaný česnek.
- Jakmile je hovězí maso dobře propečené, vmíchejte rajčatovou omáčku, melasu a hovězí vývar.
- Přidejte všechno koření kromě kajenského a dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu a ochutnejte. Pokud je to třeba, přidejte sůl nebo kajenský pepř.
- Pokud máte rádi hodně pálivé jídlo, můžete přidat více kajenského pepře nebo chilli, ale před přidáním nejprve ochutnejte.
- Než začnete grilovat párky, vařte chilli na mírném ohni alespoň 30 minut.
- Pokud chcete, můžete ho vařit i několik hodin a sem tam přidat trochu hovězího vývaru, pokud bude chilli příliš suché.
- Hotdogy grilujte na středním žáru, dokud nezískají lehký nádech. Pokud chcete, grilujte krátce i housky s párky – ne déle než minutu, protože se rychle spálí.
- Pokud chcete, můžete housky před grilováním natřít olivovým olejem nebo máslem.
- Párek vložte do housky, na něj dejte chilli, posypte nakrájenou červenou cibulí a strouhaným sýrem a pusťte se do toho!