Chilli bez fazolí obsahuje spoustu konzervovaných rajčat a cibule. Skvělé je podávané s rýží, strouhaným sýrem a zakysanou smetanou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa (nebo krůtího)
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 lžíce chilli prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička pálivé chilli omáčky
- 1 plechovka drcených rajčat
- ¼ šálku červeného vinného octa
Postup
- Mleté hovězí maso rozdrobte do hrnce nebo velké holandské trouby na středním plameni.
- Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte, dokud hovězí maso rovnoměrně nezhnědne.
- Přebytečný tuk slijte.
- Okořeňte chilli, oreganem, kmínem a pálivou omáčkou.
- Vmíchejte rajčata a ocet.
- Přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum a vařte asi 1 hodinu – nebo déle, pokud máte čas.
- Občas promíchejte, aby se nepřipálilo ke dnu.