Bohaté a vláčné brownies korunované lehkou a nadýchanou tvarohovou polevou s čokoládovým přelivem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
Ingredience
- 1 hrnek rozpuštěného nesoleného másla
- 1-1 a 1/3 hrnku polosladkých čokoládových peciček
- 3/4 hrnku kakaového prášku
- 1 šálek krystalového cukru
- 1 hrnek hnědého cukru
- 2 vejce pokojové teploty
- 1 žloutek
- 1 lžíce kávy (15 ml)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička soli
- 15 ml horké vody (1 lžíce)
Na tvarohovou polevu
- 450 g smetanového sýra, pokojové teploty
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 2 vejce
Postup
- Do velké mísy přidejte rozpuštěné máslo a jeden hrnek čokoládových lupínků. V mikrovlnné troubě ohřívejte krátkými dávkami při nízkém výkonu, dokud se většina nerozpustí, a pak je promíchejte dohromady, dokud nebudou hladké.
- Okamžitě přisypte kakaový prášek a sůl a pak míchejte, dokud se úplně nezapojí.
- Vmíchejte bílý a hnědý cukr, poté přidejte vejce a žloutek, vanilku a kávu a poté mixujte dohladka.
- Vsypte mouku a míchejte, dokud se téměř nespojí, pak vmíchejte zbylé čokoládové lupínky.
- Do stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem přidejte smetanový sýr pokojové teploty a mixujte při střední rychlosti 3-4 minuty.
- Snižte rychlost na nízkou a pomalu přidávejte cukr, poté sůl a vanilku.
- Přidávejte vejce jedno po druhém a před přidáním dalšího vejce nechte každé vejce vstřebat. Vyškrábejte mísu a ještě jednou promíchejte.
- Tvarohovou směs přidejte do základu na brownies a rozetřete ji.
- Pomocí špejle přidejte čokoládovo-tvarohovou pomazánku.
- Pečte 10 minut při teplotě 180 °C, poté snižte teplotu trouby na 170 °C a pečte dalších 35 minut. Vychutnejte si.