Recept na champurrado

NápojeShake
horka_cokolada

Vyzkoušejte tento zajímavý recept na tradiční čokoládový nápoj, který má kořen až v dalekém Mexiku. Nápoj se skvěle hodí k smetanovo-tvarohovým dezetům jako je například nepečený cheesecake s jahodami.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 celý hřebíček
  • 1 lusk badyánu
  • 4 a ¼ šálku mléka
  • 2 tabulky čokolády
  • ¾ šálku pinole (hrubě mletá kukuřičná mouka)
  • 1 špetka drceného piloncilla (hnědý cukr) nebo více podle chuti

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, skořici, hřebíček a badyán, stáhněte z ohně a nechte koření louhovat, dokud se voda nerozvoní, asi 10 minut. Přecedíme.
  2. Mléko, čokoládu a pinole zahřívejte v jiném hrnci na mírném ohni a šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí a tekutina nezhoustne, asi 10 minut.
  3. Odstavte z ohně a přidejte piloncillo a nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí, asi dalších 5 minut. Do čokoládové směsi nalijte skořicovou vodu a promíchejte.

Kategorie:

Nápoje | Shake
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang