Vyzkoušejte tento zajímavý recept na tradiční čokoládový nápoj, který má kořen až v dalekém Mexiku. Nápoj se skvěle hodí k smetanovo-tvarohovým dezetům jako je například nepečený cheesecake s jahodami.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- 1 a ½ šálku vody
- 1 tyčinka skořice
- 1 celý hřebíček
- 1 lusk badyánu
- 4 a ¼ šálku mléka
- 2 tabulky čokolády
- ¾ šálku pinole (hrubě mletá kukuřičná mouka)
- 1 špetka drceného piloncilla (hnědý cukr) nebo více podle chuti
Postup
- V hrnci přiveďte k varu vodu, skořici, hřebíček a badyán, stáhněte z ohně a nechte koření louhovat, dokud se voda nerozvoní, asi 10 minut. Přecedíme.
- Mléko, čokoládu a pinole zahřívejte v jiném hrnci na mírném ohni a šlehejte, dokud se čokoláda nerozpustí a tekutina nezhoustne, asi 10 minut.
- Odstavte z ohně a přidejte piloncillo a nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí, asi dalších 5 minut. Do čokoládové směsi nalijte skořicovou vodu a promíchejte.