Jedná se o vydatný pokrm ze sladké rýže s čokoládou, který se skvěle hodí ke svačině.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience na Champorado
- 1 šálek lepkavé sladké rýže
- 2 šálky kokosového mléka
- ½ šálku kakaového prášku
- 1 šálek bílého cukru
- 1 lžička soli
- 1 šálek kokosového mléka
Postup na Champorado
- V hrnci smíchejte sladkou rýži a kokosové mléko.
- Za občasného míchání, aby se rýže nepřichytila ke dnu hrnce, přiveďte na 10 minut k varu.
- Do rýže vmíchejte kakaový prášek, cukr a sůl.
- Snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud rýže nezměkne, asi 10 minut.
- Do směsi přidejte kokosové mléko a promíchejte.
- Podávejte horké.