Ingredience:
- 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě (400 g)
- 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě (400 g)
- 3-4 velké cibule nakrájené na plátky
- špetka mletého pepře
- sůl
- 2-3 stroužky hrubě nasekaného česneku
- 4 velké oloupané brambory nakrájené na kostky
- 1 menší květák
- 5 rajčat nakrájených na kostky
- 2 zelené papriky nakrájené na nudličky
- 4 mrkve nakrájené na kolečka
- 1 oloupaná a na plátky nakrájená brukev (nebo kedlubna)
- voda
Postup:
Nejdříve uvaříme doměkka brambory v osolené vodě.
Z konzerv odebereme sádlo a spolu s mrkví a brukví asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Poté podlijeme vodou, dodáme papriku a zase asi 5 minut dusíme.
Konečně přidáme rajčata a dusíme ještě asi 5 až 10 minut.
Do druhého hrnce dáme maso z obou konzerv, maso promícháme, přidáme cibuli a krátce osmahneme. Potom maso podlijeme vodou, přidáme pepř, sůl a česnek a zakryté dusíme asi 10 minut.
Nakonec k masu přidáme zeleninovou směs, brambory, květák a lehce promícháme.
Vše dohromady trochu povaříme a podle chuti přidáme sůl.
Chalupářský bramborový guláš podáváme s čerstvým pečivem.