Česnekový chléb skvěle využijete jako pečené krutonky k zeleninovým polévkám jako je např. cibulačka.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba pečení: 2 minuty
  • Počet porcí: 6
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 225 g změklého másla
  • 2 stroužky umletého česneku
  • 1 mletá jarní cibulka
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce jemně nasekaných petrželových lístků
  • pálivá omáčka dle chuti
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 francouzská bageta

Postup

  1. V malé misce smícháme máslo s česnekem, jarní cibulkou, parmazánem, petrželkou, pálivou omáčkou a solí a pepřem podle chuti.
  2. Předehřejeme si gril s roštem 10 cm od ohně. Bagetu vodorovně rozkrojíme a obě poloviny potřeme směsí z másla. Položíme ji na plech a opékáme pod grilem asi 2 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang