Česnekový chléb skvěle využijete jako pečené krutonky k zeleninovým polévkám jako je např. cibulačka.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba pečení: 2 minuty
- Počet porcí: 6
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 225 g změklého másla
- 2 stroužky umletého česneku
- 1 mletá jarní cibulka
- 1 lžíce parmazánu
- 1 lžíce jemně nasekaných petrželových lístků
- pálivá omáčka dle chuti
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 francouzská bageta
Postup
- V malé misce smícháme máslo s česnekem, jarní cibulkou, parmazánem, petrželkou, pálivou omáčkou a solí a pepřem podle chuti.
- Předehřejeme si gril s roštem 10 cm od ohně. Bagetu vodorovně rozkrojíme a obě poloviny potřeme směsí z másla. Položíme ji na plech a opékáme pod grilem asi 2 minuty.