Vezměte balení instantních nudlí ramen a použijte je k přípravě sezamových česnekových nudlí ramen, které chutnají jako v restauraci, ovšem jsou hotové za deset minut.
Ingredience
- 3 balení instantních nudlí ramen (85 g)
- ¼ šálku sójové omáčky
- ¼ šálku ústřicové omáčky nebo omáčky hoisin
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce hnědého cukru, volitelně
- ½ až 1 lžička chilli omáčky, např. sambal nebo sriracha
- ¼ šálku vody
- 2 lžíce opečeného sezamového oleje
- 4 stroužky česneku, mleté, asi 2 lžíce
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 4-6 zelených cibulek nakrájených na tenké plátky
- 1 zelená a 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 lžička sezamových semínek
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvařte ramen podle návodu na obalu, asi 3-4 minuty, dobře sceďte.
- V malé misce rozšlehejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr, chilli omáčku a vodu.
- Sezamový olej rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni.
- Vmíchejte česnek, papriku a zázvor, dokud nezačnou vonět, asi 1 minutu.
- Přilijte omáčku a 3-4 minuty povařte. Vmíchejte uvařené nudle ramen, až se prohřejí a rovnoměrně obalí v omáčce, asi 3 minuty.
- Ozdobte zelenou cibulkou, a sezamovými semínky.
Kdo vynechá ústřicovou omáčku, získá vege ramen par excellence.