Recept na česnekové krevety

KrevetyMořské plodyPředkrmySlané recepty
cesnekove-krevety

Pokud máte rádi krevety a milujete česnek, vyzkoušejte česnekové krevety. Je to rychlé a chutné a určitě si na tom pochutnáte.

Ingredience

  • 1 a ½ lžíce olivového oleje
  • 450 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • sůl podle chuti
  • 6 stroužků česneku, jemně nasekaných
  • ¼ lžičky vloček červené papriky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kaparového nálevu
  • 2 lžíce studeného másla nakrájeného na 4 stejné kousky, rozdělené na části
  • ⅓ šálku nasekané plocholisté petrželky
  • 1 lžička vody nebo podle potřeby

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte na těžké pánvi na vysokém plameni, dokud se z něj nezačne kouřit. Krevety položte v rovnoměrné vrstvě na dno pánve a bez míchání je 1 minutu opékejte.
  2. Krevety osolte, vařte a míchejte, dokud nezačnou růžovět, asi 1 minutu.
  3. Vmíchejte česnek a vločky červené papriky, vařte a míchejte 1 minutu.
  4. Vmíchejte citronovou šťávu, kaparový nálev, 1 kousek másla a 1/2 petrželky. Vařte, dokud se máslo nerozpustí, asi 1 minutu.
  5. Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zbývající 3 kusy másla. Vařte a míchejte, dokud se máslo nerozpustí, omáčka nezhoustne a krevety nebudou růžové a neprůhledné, 2 až 3 minuty.
  6. Krevety vyjměte děrovanou lžící a přendejte je do mísy a pokračujte ve vaření máslové omáčky a přidávejte po lžičkách vodu, pokud je příliš hustá, asi 2 minuty. Dochuťte solí.
  7. Krevety podávejte přelité omáčkou z pánve a posypané zbylou petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang