Pokud máte rádi krevety a milujete česnek, vyzkoušejte česnekové krevety. Je to rychlé a chutné a určitě si na tom pochutnáte.
Ingredience
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 450 g krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- sůl podle chuti
- 6 stroužků česneku, jemně nasekaných
- ¼ lžičky vloček červené papriky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce kaparového nálevu
- 2 lžíce studeného másla nakrájeného na 4 stejné kousky, rozdělené na části
- ⅓ šálku nasekané plocholisté petrželky
- 1 lžička vody nebo podle potřeby
Postup
- Olivový olej rozehřejte na těžké pánvi na vysokém plameni, dokud se z něj nezačne kouřit. Krevety položte v rovnoměrné vrstvě na dno pánve a bez míchání je 1 minutu opékejte.
- Krevety osolte, vařte a míchejte, dokud nezačnou růžovět, asi 1 minutu.
- Vmíchejte česnek a vločky červené papriky, vařte a míchejte 1 minutu.
- Vmíchejte citronovou šťávu, kaparový nálev, 1 kousek másla a 1/2 petrželky. Vařte, dokud se máslo nerozpustí, asi 1 minutu.
- Snižte teplotu na minimum a vmíchejte zbývající 3 kusy másla. Vařte a míchejte, dokud se máslo nerozpustí, omáčka nezhoustne a krevety nebudou růžové a neprůhledné, 2 až 3 minuty.
- Krevety vyjměte děrovanou lžící a přendejte je do mísy a pokračujte ve vaření máslové omáčky a přidávejte po lžičkách vodu, pokud je příliš hustá, asi 2 minuty. Dochuťte solí.
- Krevety podávejte přelité omáčkou z pánve a posypané zbylou petrželkou.