Podle tohoto receptu na česnekovou pomazánku připravíte chutný domácí česnekový chléb, který se skvěle hodí k většině italských jídel.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 10 porcí
Ingredience
- ½ hrnku změklého másla
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku, mletého
- ¼ lžičky sušené majoránky
- ¼ lžičky sušené bazalky
- ¼ lžičky drobných bylinek
- ¼ lžičky sušeného oregana
- ¼ lžičky sušené petrželky
- mletý černý pepř
- 1 bochník italského chleba
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V míse smíchejte máslo, parmazán, česnek, majoránku, bazalku, jemné bylinky, oregano, petrželku a pepř.
- Rozkrojte bochník italského chleba podélně napůl.
- Každou polovinu bohatě potřete směsí česnekového másla.
- Přeneste na plech.
- Pečte na horní mřížce předehřáté trouby, dokud se máslová směs nerozpustí a nezačne bublat, asi 10 až 15 minut.
- Zapněte brojler v troubě a pečte, dokud chléb nezíská požadovaný odstín zlatohnědé barvy, tedy ještě 1 až 2 minuty.