Česneková pomazánka na chléb – recept

PomazánkyPřílohy
cesnekova-pomazanka-na-chleb-7268332

Podle tohoto receptu na česnekovou pomazánku připravíte chutný domácí česnekový chléb, který se skvěle hodí k většině italských jídel.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 10 porcí

Ingredience

  • ½ hrnku změklého másla
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • ¼ lžičky sušené majoránky
  • ¼ lžičky sušené bazalky
  • ¼ lžičky drobných bylinek
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky sušené petrželky
  • mletý černý pepř
  • 1 bochník italského chleba

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V míse smíchejte máslo, parmazán, česnek, majoránku, bazalku, jemné bylinky, oregano, petrželku a pepř.
  3. Rozkrojte bochník italského chleba podélně napůl.
  4. Každou polovinu bohatě potřete směsí česnekového másla.
  5. Přeneste na plech.
  6. Pečte na horní mřížce předehřáté trouby, dokud se máslová směs nerozpustí a nezačne bublat, asi 10 až 15 minut.
  7. Zapněte brojler v troubě a pečte, dokud chléb nezíská požadovaný odstín zlatohnědé barvy, tedy ještě 1 až 2 minuty.

Kategorie:

Pomazánky | Přílohy
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang