Recept na thajské červené kari se zeleninou

Bezmasá jídlaHlavní jídlaRýžeZeleninová jídlaZeleninové omáčky
pexels-piotr-arnoldes-7111393

Tohle thajské červené kari bude večer fantastickým jídlem a ráno možná ještě lepší snídaní. Je pikantní a ideální pro chladné dny. Obsahuje spoustu zeleniny a je plné chutí.

Ingredience

  • 1 šálek hnědé rýže basmati
  • 2 lžičky olivového nebo kokosového oleje
  • 1 malá bílá cibule
  • špetka soli
  • 1 lžíce jemně nasekaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 3 mrkve, nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce thajské červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 0,5 šálku vody
  • 1,5 lžičky cukru
  • 1,5 šálku kapusty
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 lžička sójové omáčky
  • koriandr na ozdobu

Postup

  1. Uvařte rýži, slijte a vraťte ji do hrnce. Přikryjte a nechte ji odstát, dokud nebudete připraveni ji podávat.
  2. Rozpalte v pánvi olej, vhoďte cibuli, zázvor, česnek a sůl a za častého míchání restujte. Přidejte papriky a mrkev a restujte zhruba další 3 minuty.
  3. Poté přidejte kari pastu. Do pánve nalijte kokosové mléko, 0,5 šálku vody a 1,5 lžičky cukru. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev a papriky nezměknou.
  4. Jakmile je zelenina uvařená, vmíchejte do směsi kapustu a vařte, dokud kapusta nezvadne.
  5. Kari stáhněte z ohně a dochuťte rýžovým octem a sójovou omáčkou. Podle chuti osolte.
  6. Rozdělte rýži a kari do misek a podle potřeby ozdobte nasekaným koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang