Tohle thajské červené kari bude večer fantastickým jídlem a ráno možná ještě lepší snídaní. Je pikantní a ideální pro chladné dny. Obsahuje spoustu zeleniny a je plné chutí.
Ingredience
- 1 šálek hnědé rýže basmati
- 2 lžičky olivového nebo kokosového oleje
- 1 malá bílá cibule
- špetka soli
- 1 lžíce jemně nasekaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 3 mrkve, nakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 0,5 šálku vody
- 1,5 lžičky cukru
- 1,5 šálku kapusty
- 2 lžičky rýžového octa
- 1 lžička sójové omáčky
- koriandr na ozdobu
Postup
- Uvařte rýži, slijte a vraťte ji do hrnce. Přikryjte a nechte ji odstát, dokud nebudete připraveni ji podávat.
- Rozpalte v pánvi olej, vhoďte cibuli, zázvor, česnek a sůl a za častého míchání restujte. Přidejte papriky a mrkev a restujte zhruba další 3 minuty.
- Poté přidejte kari pastu. Do pánve nalijte kokosové mléko, 0,5 šálku vody a 1,5 lžičky cukru. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud mrkev a papriky nezměknou.
- Jakmile je zelenina uvařená, vmíchejte do směsi kapustu a vařte, dokud kapusta nezvadne.
- Kari stáhněte z ohně a dochuťte rýžovým octem a sójovou omáčkou. Podle chuti osolte.
- Rozdělte rýži a kari do misek a podle potřeby ozdobte nasekaným koriandrem.