Recept na červené fazole s rýží

FazoleHlavní jídlaLuštěninyRýže
tjena-kitchen-g8d6968967_1920

Snadný recept na červené fazole s rýží, připravit a uvařit ho lze za 40 minut. Podle chuti dochuťte pálivou pepřovou omáčkou.

Ingredience

  • 2 šálky vody
  • 1 šálek nevařené rýže
  • 1 (450 g) balení krůtí klobásy, nakrájené šikmo na plátky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 stroužek nasekaného česneku
  • 2 (425 g) plechovky konzervovaných fazolí, scezené
  • 1 (450 g) plechovka celých loupaných rajčat, nakrájených na kousky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky pepře
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Připravte rýži: V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte rýži a promíchejte. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut.
  2. Mezitím na velké pánvi na mírném ohni 5 minut vařte klobásu. Vmíchejte cibuli, zelený pepř a česnek a restujte do změknutí. Přidejte fazole a rajčata i se šťávou.
  3. Dochuťte oreganem, pepřem a solí. Dusíme odkryté 20 minut. Podávejte s rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang