Tento rebarborový koláč je prostě vynikající. Pokud pěstujete rebarboru na zahradě, počkejte až bude zralá a udělejte skvělé koláče.
Ingredience
- 1 a ⅓ šálku bílého cukru
- 6 lžic hladké mouky
- 1 balení (400 g) dvojitého koláčového těsta, rozmražené
- 4 šálky nakrájené rebarbory
- 1 lžíce másla
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Umístěte rošt trouby do nejnižší polohy.
- Dno a boky 23 cm koláčového talíře vyložte jedním koláčovým těstem.
- V míse smíchejte cukr a mouku.
- 1/4 cukrové směsi posypte připravený spodní korpus.
- Navrch nasypte rebarboru a posypte ji zbývající cukrovou směsí.
- Potřete máslem a přiklopte horní krustou.
- Koláč pečte v předehřáté troubě 15 minut.
- Snižte teplotu na 175 °C a pečte, dokud náplň nevybublá a kůrka není zlatohnědá, 40 až 45 minut.
- Podávejte teplý nebo studený.
Buchta s rebarborou potěší a hlavně neurazí. Ke kávě, k čaji nebo jen tak k snídani je nezaměnitelná.