Tento svěží kukuřičný salát je skvělou přílohu ke grilovanému masu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 3 minuty
- Celkem: 13 minut
Ingredience
- 5 oloupaných kukuřičných klasů
- 1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
- 3 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 25 g čerstvých bazalkových listů nakrájených na plátky
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vařte kukuřici 3 minuty, dokud nezmizí škrob. Slijte ji a ponořte do ledové vody, aby se přestala vařit a barva se ustálila.
- Když je kukuřice vychladlá, odřízněte z klasu zrna a seřízněte je těsně u klasu.
- Vhoďte zrna do velké mísy s červenou cibulí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Bezprostředně před podáváním vhoďte čerstvou bazalku. Dochuťte a podávejte studené nebo při pokojové teplotě.