Když jsou větve vašeho stromu plné zralých a šťavnatých hrušek, dopřejte své rodině a přátelům výborný hruškový recept. Tento konkrétní recept na hruškový chléb vás rozhodně nadchne.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 55 minut
- Počet porcí: 2 chleby
Ingredience na čerstvý hruškový chléb
- 3 velká vejce
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 3/4 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 šálky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 4 šálky jemně nakrájených oloupaných zralých hrušek (asi 4 střední)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
Postup na čerstvý hruškový chléb
- V míse smíchejte vejce, cukr, olej a vanilku a dobře promíchejte.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, jedlou sodu a sůl.
- Vmíchejte do vaječné směsi, dokud se nerozmočí.
- Hrušky smíchejte s citronovou šťávou.
- Vmíchejte hrušky a ořechy do těsta (těsto bude husté).
- Lžící rozdělte těsto do 2 vymazaných pekáčů.
- Pečte při 180 °C zhruba 55-60 minut.
- Před vyjmutím z formy nechte 10 minut vychladnout.