Čerstvé těstoviny se špenátem, cherry rajčátky, lososem a parmazánem

Hlavní jídlaLososMinutkyRybyTěstoviny

Ingredience

  • filet lososa 100 g (lososa může nahradit pstruh lososovitý)
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 4 cherry rajčátka (rozkrojená na půl)
  • malá cibule
  • malý stroužek česneku
  • lžíce olivového oleje
  • 80 ml 12 % smetany nebo mléka
  • lžička nastrouhaného parmazánu
  • pepř a sůl

Postup

Filet lososa omyjeme a osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 12-15 minut. Mezitím si připravíme špenát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme najemno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme čerstvý špenát, nakrájená cherry rajčátka a pomalu dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

Nakonec přidáme prolisovaný stroužek česneku a vmícháme smetanu (nebo mléko), krátce prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Čerstvé těstoviny uvaříme dle návodu (vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 2-3 minuty).

Těstoviny smícháme se špenátem a servírujeme s pečeným lososem. Pro zlepšení chutí posypeme lžičkou nastrouhaného parmazánu.

Doplnění, že těstoviny je možné použít i domácí. Zde vyzkoušený recept na domácí těstoviny.

Pokud by nějaký ten špenát zbyl, může se využít i na přípravu sladkého dortu. Jedná se o mechový dort, který je nádherně zelený, díky špenátu vláčný a nadýchaný. Ostatní ingredience chuť špenátu zjemní a podpoří tak originalitu a skvělou chuť sladkého dezertu.

Způsobů přípravy lososa je více. Tady další oblíbené recepty na lososa, na lososa pečeného v troubě a recept na zapečené těstoviny se špenátem a lososem. A k lososovi se může hodit tato nejlepší špenátová polévka.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang