Recept na čerstvou malinovou omáčku

OmáčkyOmáčky a dipy

Tato malinová omáčka je tak krásná a lahodná, že vy a váš Valentýn možná ani nebudete potřebovat dort. Rozhodně to bude fungovat, i když použijete mražené maliny, ale chuti omáčky se nic nevyrovná, pokud nějak najdete a použijete čerstvé maliny.

Ingredience

  • 1,5 kg čerstvých malin
  • ¼ šálku bílého cukru
  • 1 lžíce vody nebo podle potřeby (nepovinné)
  • 2 lžičky citronové šťávy nebo více podle chuti

Postup

  1. Smíchejte maliny, cukr, vodu a citronovou šťávu v hrnci na středním ohni.
  2. Vařte a míchejte, dokud se maliny nerozpadnou, cukr se nerozpustí a omáčka se nezačne prohřívat, 3 až 7 minut.
  3. Omáčku propasírujte přes jemné sítko, abyste odstranili semínka.
  4. Zchlaďte na pokojovou teplotu, přikryjte fólií a nechte v chladničce vychladnout, nejméně 45 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang