Tento recept na čerstvou kukuřičnou salsu je dokonalým letním předkrmem! Připravuje se jednoduše ze sladké kukuřice, cibule, jalapeña, koriandru, limetky a špetky chilli.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 3 šálky syrových kukuřičných zrn (asi ze 4 klasů oloupané kukuřice)
- 1 šálek nadrobno nakrájené červené cibule (asi ½ střední cibule)
- volitelně: 1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
- ½ šálku jemně nasekaného čerstvého koriandru (asi 1 svazek)
- 1 až 2 středně velké jalapeños, jemně nasekané (použijte 1 pro mírnou až střední salsu nebo 2 pro ostřejší salsu)
- ¼ šálku limetkové šťávy (asi 2 limetky), podle chuti
- 1 lžíce bílého vinného octa
- ¼ lžičky chilli
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky jemné mořské soli
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte všechny ingredience.
- Promíchejte je.
- V případě potřeby upravte podle chuti: pro větší pikantnost přidejte asi 1 lžičku octa nebo 1 lžíci limetkové šťávy.
- Pro celkově výraznější chuť přidejte ještě špetku soli.
- Pro větší pikantnost přidejte více jalapeño.
- Pro dosažení nejlepší chuti nechte salsu před podáváním 20 minut marinovat.
- Tato salsa vydrží přikrytá v chladničce 3 až 4 dny.